Windows Server 2022 جدیدترین ویژگی‌ها را به مشتریان Microsoft، ارائه می‌دهد و در مقایسه با نسخه‌های قبلی خود، امن‌ترین نسخه محسوب می‌شود. در این مقاله به مقایسه لایسنس ویندوز سرور 2022 در مقابل ویندوز سرور 2019 و 2016 می‌پردازیم.

مایکروسافت نیز با توجه به افزایش تهدیدات و حملات امنیتی سایبری، ویندوز سرور 2022 جدید را با ویژگی‌های امنیتی ارتقا یافته معرفی کرده است. علاوه بر این Windows Server 2022، نسخه پیشرفته‌ای از موارد زیر را نیز به کاربران ارائه می‌دهد:

  • ذخیره‌سازی (Storage)
  • ویندوز ادمین سنتر یا مرکز مدیریت ویندوز (Windows Admin Center)
  • شبکه سازی (Networking)
  • ابر هیبریدی (Hybrid Cloud)
مقایسه ویندوز سرور 2022 در برابر نسخه‌های 2019 و 2016 - 1

ویندوز سرور 2019 در اواخر سال 2018 منتشر شد. دارای نوآوری‌های مختلفی در زمینه نرم‌افزار، امنیت و بهبود پشتیبانی از hybrid cloud و زیرساخت‌های فوق‌العاده همگرا است. پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز سرور 2019 اورجینال تا ژانویه 2029 ادامه خواهد داشت. ویندوز سرور 2016 نسخه قدیمی ویندوز سرور است که در اواخر سال 2016 منتشر شد.

قبل از اینکه بخواهیم به مقایسه ویندوز سرور 2022، 2019 و 2016 بپردازیم، اجازه بدهید ابتدا دریابیم که تفاوت ویندوز و ویندوز سرور چیست و سپس به معرفی ویژگی‌های جدید ویندوز سرور 2022 و Windows Server 2019، بپردازیم و پس از آن، تفاوت آن با ورژن‌های 2019 و 2016 ویندوز سرور را بررسی می‌کنیم. همچنین خواهیم دید که مایکروسافت چه ویژگی‌هایی را از ویندوز سرور 2022، حذف کرده است.

تفاوت ویندوز و ویندوز سرور چیست؟

تفاوت‌های زیادی بین Windows و Windows Server وجود دارد. سیستم‌عامل ویندوز، یک سیستم عامل مصرفی است که برای کاربران خانگی و تجاری طراحی شده است؛ در حالی که ویندوز سرور برای پاسخگویی به نیازهای سازمانی طراحی شده است که از طریق مجموعه‌ای جامع از برنامه‌های سرور ساخته شده است. اگرچه ویندوز سرور امکانات بیشتری از ویندوز دارد، اما کاربران معمولی، نیازی به استفاده از ویندوز سرور ندارند.

همچنان ویندوز 10 اورجینال، محبوب‌ترین سیستم‌عامل جهان است. برای خرید ویندوز 10 اورجینال کلیک کنید. سیستم عامل جدید مایکروسافت یعنی ویندوز 11 اورجینال نتوانسته است محبوبیت ویندوز 10 را به دست آورد. برای خرید لایسنس ویندوز 11 کلیک کنید.

همچنین ویندوز سرور دارای محدودیت‌های سخت‌افزاری ذاتی مانند ویندوز نیست. به‌عنوان‌مثال، ویندوز سرور 2019 می‌تواند تا 24 ترابایت رم را پشتیبانی کند و امکان استفاده از حداکثر 64 پردازنده را دارد، اما ویندوز تنها از 2 ترابایت RAM و دو پردازنده در ویندوز 10 پرو پشتیبانی می‌کند.

ویندوز سرور فاقد برخی از ویژگی‌هایی است که سیستم‌عامل را کاربر پسند می‌کند؛ مانند Cortana و Microsoft Edge. اما ویندوز سرور دارای ویژگی‌های قدرت مانند PowerShell است. برنامه‌ها باید قبل از اجازه نصب بر روی سیستم‌عامل سرور، تنظیمات امنیتی دقیق آن را داشته باشند. این امر حمله‌های احتمالی به سیستم‌عامل را محدود می‌کند.

مایکروسافت برای اولین بار، اصطلاح «Windows Server» را با Windows Server 2003 به کار برد. ویندوز سرور 2008 و ویندوز سرور 2012 بعد از آن آمد و پس از آن ویندوز سرور 2016 و ویندوز سرور 2019 آمد و اکنون آخرین نسخه ویندوز سرور 2022، است.

الزامات سخت‌افزاری ویندوز سرور 2022

برای نصب ویندوز سرور 2022، سیستم شما باید شرایط سخت‌افزاری زیر را داشته باشد:

  • پردازنده: سیستم شما باید یک پردازنده 1.4 گیگاهرتز 64 بیتی سازگار با x64 داشته باشد.
  • رم: برای نصب این سیستم عامل، سیستم شما باید حداقل 512 مگابایت RAM، داشته باشد.
  • شبکه: کارت NIC روی سیستم شما باید حداقل 1 GBPS پهنای باند را پشتیبانی کند.
  • فضای ذخیره سازی: حداقل 32 گیگابایت فضای دیسک برای نصب، مورد نیاز است.

نسخه‌های مختلف ویندوز سرور 2022

مایکروسافت چهار نسخه زیر از Windows Server 2022 را معرفی کرده است:

  1. ویندوز سرور 2022 استاندارد (Windows Server 2022 Standard)
  2. ویندوز سرور 2022 اسنشیال (Windows Server 2022 Essential)
  3. ویندوز سرور 2022 دیتاسنتر (Windows Server 2022 Data Center)
  4. ویندوز سرور 2022 دیتا سنتر نسخه آزور (Windows Server 2022 Data Center Azure Edition)

بیایید نگاهی به این نسخه‌های ویندوز سرور ۲۰۲۲ داشته باشیم.

1. ویندوز سرور 2022 استاندارد (Windows Server 2022 Standard)

ویندوز سرور 2022 استاندارد، نسخه پایه ویندوز سرور 2022 است. اگر این نسخه از ویندوز سرور 2022 را خریداری کنید، تنها یک لایسنس دریافت خواهید کرد که با دو ماشین مجازی و یک Hyper-V کار می‌کند.

2. ویندوز سرور 2022 اسنشیال (Windows Server 2022 Essential)

مایکروسافت نسخه Essential ویندوز سرور 2022 را به ویژه برای کسب‌و‌کارهای کوچک و استارت‌آپ‌ها، توسعه داده است. این یک راه حل ایده‌آل برای سازمان‌هایی با حداکثر 25 کاربر و 50 دستگاه است.

3. ویندوز سرور 2022 دیتاسنتر (Windows Server 2022 Data Center)

نسخه ویندوز سرور 2022 دیتاسنتر ویژگی‌هایی تقریباً مشابه نسخه استاندارد دارد؛ به جز برخی از آن‌ها، مانند Protected VMs. این ویژگی در نسخه Windows Server 2022 Standard، گنجانده نشده است.

ویژگی Protected VM به کاربران اجازه می‌دهد تا سفت‌افزار Virtual Machine و startup data خود را ایمن‌تر کنند. علاوه بر این، کاربران می‌توانند از رمزگذاری دیسک بیت لاکر در نسخه Windows Server 2022 DataCenter، استفاده کنند.

همچنین اگر نسخه Data Center را خریداری کنید، تعداد نامحدودی ماشین مجازی Hyper-V، دریافت خواهید کرد.

4. ویندوز سرور 2022 دیتا سنتر نسخه آزور (Windows Server 2022 Data Center Azure Edition)

Windows Server 2022 Data Center Azure، نسخه ویژه‌ای است که توسط مایکروسافت توسعه داده شده است. این نسخه یک سری از ویژگی‌های منحصر به فرد را ارائه می‌دهد که سایر نسخه‌های ویندوز سرور 2022، فاقد آن هستند. می‌توانید آن را روی ماشین مجازی آزور (Azure Virtual Machine) یا روی Azure HCI Stack Cluster، اجرا کنید.

یکی از مزایای ارتقای نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز سرور به Windows Server 2022 Data Center نسخه Azure، ویژگی Hot Patch است که به شما اجازه می‌دهد که به‌روزرسانی‌ها را بدون راه‌اندازی مجدد سرور، نصب کنید.

ویژگی‌های جدید ویندوز سرور 2019

تفاوت ویندوز سرور 2019 و 2016 در ویژگی‌های جدید و قابل‌توجه Windows Server 2019 است که عبارت‌اند از:

  • Storage Migration Service: داده‌های موجود و انتقال داده‌ها، امنیت و پیکربندی‌ها را از سیستم‌های موجود به Windows Server 2019 یا Azure یا هر دو فعال می‌کند.
  • Unified management via the Windows Admin Center: با استفاده از این رابط مدیریت از راه دور مبتنی بر مرورگر، یک شبکه تعریف‌شده توسط نرم‌افزار را پیکربندی و نظارت کنید.
  • Virtual network peering: اتصال سریع بین دو شبکه مجازی متعلق به یک مرکز داده را فراهم می‌کند.
  • HTTP/2: بهبود عملکرد و مزایای امنیتی برای استقرار وب‌سایت را بهبود می‌بخشد.
  • Latency Optimized Background Transport, or Low Extra Delay Background Transport (LEDBAT): ارائه‌دهنده کنترل ازدحام شبکه بهینه‌سازی شده با تأخیر طراحی شده که بر اساس پارامترهای تنظیم شده پهنای باند را مصرف و بازدهی داشته باشد.
  • Enhanced Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP): قابلیت‌های جدید پیشگیری از نفوذ میزبان به جلوگیری از حملات مخرب و سوء‌استفاده کمک می‌کند.
  • Shielded Virtual Machines (VMs) for Windows and Linux: دیسک و VM های مبتنی بر ویندوز را رمزگذاری کنید و از ماشین‌های مجازی لینوکس در برابر حملات مخرب محافظت کنید.
  • Linux containers: با مدیریت هر دو برنامه ویندوز و لینوکس که در یک محیط هستند، هزینه‌های مدیریت را کاهش دهید.
  • Server Core base container images: امکان دانلود سریع‌تر را فراهم می‌آورد و زمان و عملکرد توسعه را با کاهش چشم‌گیر اندازه تصویر، بهینه می‌کند.
  • Server Core Features on Demand: مجموعه‌ای از باینری‌ها و بسته‌ها از Windows Server با دسکتاپ بدون سرور یا رابط کاربری گرافیکی دسکتاپ Windows 10 (GUI).
  • Kubernetes platform support: به طور کامل از Kubernetes برای محاسبه، ذخیره‌سازی و اجزای شبکه پشتیبانی می‌کند.

تغییر نقش نانو سرور در ویندوز سرور 2019

ویندوز سرور 2016 شامل یک نقش جدید معروف به Nano Server بود که در اصل یک سیستم عامل بدون سر بود که برای استفاده به عنوان سیستم عامل میزبان Hyper-V طراحی شده بود. نانو سرور در ویندوز سرور 2016 را می‌توان بر روی همه چیز نصب کرد.

نانو سرور را در Windows Server 2019 می‌توان فقط با containers استفاده کرد؛ بنابراین، تنها به عنوان یک تصویر سیستم‌عامل پایه در دسترس است؛ به این معنی که شما باید آن را روی یک هاست، مانند یکی از Windows Server Core ها اجرا کنید. از آنجا که برای استفاده در هاست containers بهینه شده است، اندازه image کمتر از 500 مگابایت است؛ بسیار کوچکتر از اندازه آن در ویندوز سرور 2016.

نانو سرور

نانو سرور در ویندوز سرور 2019 دارای ویژگی‌های دیگری از جمله پشتیبانی از برنامه‌های NET Core و قابلیت اجرا در بالای IoT Core است. همچنین، در صورت نیاز به نصب بسته‌های دیگر مانند PowerShell Core و NET Core، می‌توانید هنگام ساخت محفظه Nano Server آن‌ها را نصب کنید. سرور نانو را نمی‌توان به‌سرعت، به‌روز کرد؛ در عوض باید containers به‌روز‌شده را از کتابخانه Docker Hub مجدداً مستقر کنید.

بهبود رابط کاربری

شما می‌توانید از ویندوز سرور 2019 یا ویندوز سرور 2016 برای زیرساخت Remote Desktop (RD) خود استفاده کنید. با این حال، یک محصول جدید Microsoft Azure معروف به Windows Virtual Desktop ممکن است جایگزین بهتری باشد.

Windows Virtual Desktop برنامه‌های کاربردی کاملاً مدیریت شده را مجازی‌سازی می‌کند، درست مانند نقش RDS در ویندوز سرور و حتی بهتر از آن است. اگر دارای لایسنس Windows 10 Enterprise یا آفیس 365 یا RDS CAL هستید، می‌توانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید. برای خرید آفیس 356 کلیک کنید.

Windows Virtual Desktop مزایای دیگری نسبت به نقش RDS در Windows Server دارد. برخی از این مزایا به شرح زیر است:

  • تهیه و نگهداری دسکتاپ مجازی ویندوز، آسان‌تر از یک محیط RDS سنتی است؛ زیرا بر اساس Cloud است. همچنین مقیاس‌پذیرتر است.
  • مایکروسافت، مدیریت زیرساخت‌های شما را بر عهده دارد، پس کارکنان فناوری اطلاعات شما، آزاد هستند که به موارد مهم‌تر مانند اطمینان از دسترسی کاربران به زیرساخت‌های شما توجه کنند.
  • Windows Virtual Desktop به چندین کاربر در یک ماشین مجازی از طریق Windows 10 Multi-User اجازه می‌دهد. شما محدود به استفاده از Windows Server برای RDS خود نیستید.
  • مجموعه‌های میزبان یا مجموعه ماشین‌های مجازی را می‌توان برای مجموعه‌های مختلف کاربران با استفاده از breadth mode و depth mode برای مقیاس‌بندی و متعادل‌سازی بار، تنظیم کرد. در breadth mode، کاربران برای عملکرد بهتر بین استخرهای میزبان توزیع می‌شوند. depth mode به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک می‌کند: کاربران ابتدا در یک سرور توزیع می‌شوند و سرور بعدی فقط در صورت نیاز فعال می‌شود.
  • Windows Virtual Desktop دارای خدمات تشخیصی داخلی است که می‌توان از طریق رابط وب به آن‌ها دسترسی پیدا کرد.

ویژگی‌های منسوخ و حذف شده از ویندوز سرور 2019

مایکروسافت، تعدادی از ویژگی‌های Windows Server 2016 را از Windows Server 2019 حذف کرد. این‌ها عبارت‌اند از:

  • Business Scanning: مدیریت اسکن توزیع شده (DSM) که در ویندوز سرور 2016 وجود داشت، دیگر در ویندوز سرور 2019 وجود ندارد.
  • Internet Storage Name Service (iSNS): این عملکرد مشابه بلاک پیام سرور و سایر ویژگی‌های حفظ شده را ارائه می‌دهد که دیگر در ویندوز سرور 2019 وجود ندارد.
  • Print components in Server Core: در حال حاضر به طور پیش‌فرض در Server Core غیرفعال شده است. در صورت نیاز می‌توانید این اجزا را نصب کنید.
  • Remote Desktop Connection Broker and Remote Desktop Virtualization Host in a Server Core installation : نقش‌های RDS دیگر برای استفاده در نصب Server Core در دسترس نیستند، اما می‌توانید آنها را در صورت نیاز بر روی Windows Server با Desktop Experience نصب کنید.

در مقایسه ویندوز سرور 2019 و 2016 متوجه شدیم علاوه بر موارد ذکر شده بالا، چندین ویژگی منسوخ شده دیگر نیز وجود دارد؛ از جمله:

  • Key Storage Drive in Hyper-V.
  • Trusted Platform Module (TPM) management console.
  • Host Guardian Service Active Directory attestation mode. This has been replaced by a simpler attestation mode, host key attestation, without additional hardware requirements.
  • OneSync service. This has been replaced with a new sync engine on the Outlook application with the same capabilities.
  • Remote Differential Compression API support.

مقایسه ویندوز سرور 2022 در مقابل نسخه‌های 2019 و 2016

مقایسه ویندوز سرور 2022 در برابر نسخه‌های 2019 و 2016 - 2

در زیر ویژگی‌های ویندوز سرور 2022 را شرح داده و با نسخه‌های قبلی 2016 و 2019، مقایسه خواهیم کرد. برخی از این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

  • ذخیره‌سازی (Storage)
  • امنیت (Security)
  • شبکه‌سازی (Networking)
  • مدیریت ابری (Cloud Management)
  • مرکز مدیریت ویندوز (Windows Admin Center)

در ادامه به بررسی و مقایسه هر یک از این موارد در ویندوز سرور 2022، 2019 و 2016 خواهیم پرداخت

ذخیره‌سازی (Storage)

Windows Server 2022 جدید با بهبود فضای ذخیره سازی همراه است. مایکروسافت به منظور از بین بردن مشکلات مدیریت داده، فضای ذخیره‌سازی پیشرفته‌ای را برای ویندوز سرور ۲۰۲۲ معرفی کرده است. برخی از ویژگی‌های ذخیره‌سازی ارتقا یافته ویندوز سرور 2022 عبارت‌اند از:

  1. سرویس مهاجرت ذخیره‌سازی (Storage Migration Service)
  2. سرعت تعمیر حافظه ذخیره‌سازی قابل تنظیم (Adjustable storage repair speed)
  3. تعمیر و همگام‌سازی سریع‌تر (Faster repair and resynchronization)
  4. فشرده‌سازی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط (SMB compression)

بیایید تا نگاهی به این ویژگی‌ها بیندازیم.

1. سرویس مهاجرت ذخیره سازی (Storage Migration Service)

کاربران می‌توانند با Windows Server 2022، به راحتی فضای ذخیره سازی را به Azure و Windows Server منتقل کنند. برخی از ویژگی‌هایی که در حین اجرای Storage Migration Server برای کاربران در دسترس باقی می‌مانند، عبارت‌اند از:

  • گروه‌ها و کاربران محلی را به سرور جدید منتقل کنید.
  • انتقال فضای ذخیره‌سازی از سرور لینوکس که از Samba استفاده می‌کند.
  • به نت‌ورک‌های جدید، مهاجرت کنید.
  • با استفاده از Azure File Sync، داده‌های منتقل شده را به Azure همگام‌سازی کنید.

ویندوز سرور 2019 نیز از Storage Migration Service پشتیبانی می‌کند، اما ورژن 2022، نسخه به‌روز‌شده Storage Migration Service را دارد. ویندوز سرور 2016 نیز سرویس مهاجرت ذخیره‌سازی را ندارد.

2. سرعت تعمیر حافظه ذخیره‌سازی قابل تنظیم (Adjustable storage repair speed)

این، یک ویژگی جدید است که مایکروسافت در ویندوز سرور 2022 معرفی کرده است. با استفاده از این ویژگی، کاربران کنترل بیشتری بر روند همگام‌سازی و بازیابی داده، خواهند داشت. آن‌ها می‌توانند کپی داده‌ها را تعمیر کنند یا بارهای کاری فعال را اجرا کنند که به آنها کمک می‌کند تا خوشه‌های خود را به طور کارآمدتر، سرویس دهند.

3. تعمیر و همگام سازی سریع‌تر (Faster repair and resynchronization)

عملیات تعمیر و همگام‌سازی مجدد فضای ذخیره‌سازی پس از رویدادهایی مانند ریبوت‌شدن و خرابی دیسک در ویندوز سرور 2022، سریع‌تر شده است. اکنون، زمان مورد نیاز برای تعمیر توسط سرور، واریانس کمتری خواهد داشت تا بتوانید از مدت زمان تکمیل شدن کل فرآیند، مطمئن شوید.

4. فشرده‌سازی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط (SMB compression)

در ویندوز سرور 2022، نیازی به استفاده از ابزار سوم شخص برای فشرده‌سازی فایل‌ها ندارید. ویژگی فشرده‌سازی SMB، به شما اجازه می‌دهد که فایل‌ها را هنگام انتقال، در یک شبکه فشرده کنید. این قابلیت، یک ویژگی جدید است که مایکروسافت به Windows Server 2022 اضافه کرده است. شما آن را در ویندوز سرور 2016 و 2019 پیدا نخواهید کرد.
آموزش مرحله به مرحله راه اندازی ویندوز سرور 2022 به صورت جامع و تصویری در این مقاله موجود است.

امنیت (Security)

مایکروسافت در ویندوز سرور ۲۰۱۹، قابلیت Windows Defender Advanced Threat Protection را معرفی کرده بود که با نام ATP نیز شناخته می‌شود. این ویژگی، از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای تشخیص رفتار مضر به منظور محافظت از داده‌های سازمان در برابر حملات سایبری استفاده می‌کند.

مایکروسافت به دلیل افزایش جرایم و حملات سایبری، تصمیم گرفته است تا ویژگی‌های امنیتی را ارتقا دهد و ویندوز سرور را ایمن‌تر از قبل کند.

در Windows Server 2016، ویژگی‌های امنیتی مانند Windows Defender Advanced Threat Protection، ماشین‌های مجازی محافظت‌شده (Shielded VMs) برای ویندوز سرور و لینوکس و غیره وجود ندارند.

Windows Server 2022 با نسخه ارتقا یافته امنیت عرضه می‌شود. این بهبودها عبارت‌اند از:

  1. ریشه سخت‌افزاری (Hardware root-of-trust)
  2. حفاظت از سفت‌افزار (Firmware protection)
  3. امنیت محیط مجازی (Virtual environment security)

در ادامه، سه بهبود امنیتی مهمی که مایکروسافت در ویندوز سرور 2022، انجام داده است را بررسی می‌کنیم. این ویژگی‌های امنیتی در ویندوز سرور 2016 و 2019 وجود نداشت.

1. ریشه سخت‌افزاری (Hardware root-of-trust)

Windows Server 2022 به ویندوز سرور ۲۰۲۲ به 2.0 TPM (Trusted Platform Module یعنی ماژول پلتفرم مورد اعتماد) نیاز دارد که یک ذخیره امن و مبتنی بر سخت‌افزار را برای کدها و داده‌های رمزنگاری حساس، در اختیار کاربران قرار می‌دهد. رمزگذاری درایو بیت لاکر (Bitlocker Drive Encryption) که یکی از ویژگی‌های ویندوز سرور 2022 است، از فناوری root-of-trust سخت‌افزاری نیز استفاده می‌کند.

2. حفاظت از سفت‌افزار (Firmware protection)

مایکروسافت به منظور ایمن‌تر کردن سیستم عامل، پردازنده‌های سرور Secure – Core را معرفی کرده است. این پردازنده‌ها از فناوری DRTM (Dynamic Root of Trust for Measurement) برای اندازه‌گیری و تأیید فرایندهای بوت، استفاده می‌کنند.

علاوه بر این، CPUها از فناوری حفاظتی DMA (Direct Memory Access یا دسترسی مستقیم به حافظه) برای جداسازی دسترسی درایور به حافظه نیز استفاده می‌کنند.

3. امنیت محیط مجازی (Virtual environment security)

سرورهای Secured-core از VBS (Virtualization-based Security یا امنیت مبتنی بر مجازی‌سازی)، پشتیبانی می‌کنند که از ویژگی‌های مجازی سازی سخت افزاری برای ایجاد و جداسازی منطقه امن حافظه از سیستم عامل عادی، استفاده می‌کند.

این قابلیت به محافظت از داده‌های کاربران در برابر آسیب پذیری‌های مختلف مورد استفاده در حملات ماینینگ و استخراج رمز ارز دیجیتال، کمک می‌کند.

ویژگی‌های امنیتی مذکور، ویندوز سرور 2022 را در مقایسه با همتایان قدیمی تر خود، یعنی ویندوز سرور 2019 و 2016 ایمن‌تر می‌کند.

شبکه‌سازی (Networking)

ویندوز سرور 2022 از آخرین نسخه TLS (Transport Layer Security یا امنیت لایه ترنسپورت و حمل و نقل)، استفاده می‌کند. TLS، ارتباط ایمن‌تری بین دو گره (Node)، فراهم می‌کند. به همین علت است که Windows Server 2022، اتصال شبکه ایمن‌تری را به کاربران ارائه می‌دهد.

مایکروسافت در ویندوز سرور 2016، TFO (TCP Fast Open) را به منظور کاهش مدت زمان لازم برای ایجاد یک اتصال TCP معرفی کرده بود. علاوه بر این، مایکروسافت برای کاهش اتلاف بسته در طول انتقال داده، رفتار TCP را در ویندوز سرور 2016 با پیاده‌سازی TCP Tail Loss Probe (TLP) و RACK بهبود داده است.

Windows Server 2022 با نسخه بهبود یافته TCP (Transmission Control Protocol یا پروتکل کنترل انتقال) در مقایسه با همتایان قبلی، عرضه می‌شود. این TCP بهبود یافته به بهتر شدن ارتباطات شبکه نسبت به قبل، کمک می‌کند. ویندوز سرور 2022 از TCP HyStart++ برای به حداقل رساندن هدر رفتن بسته‌ها در طول راه اندازی اتصال، استفاده می‌کند.
این فناوری برای اتصالات اینترنتی با سرعت بالا بسیار مؤثر است. علاوه بر این‌ها، مایکروسافت فناوری RACK در ویندوز سرور 2022 را برای کاهش RTO ها (Retransmit TimeOuts) نیز معرفی کرده است. ویندوز سرور 2022 در مقایسه با نسخه‌های قبلی خود، تجربه شبکه سازی بهتری را به کاربران ارائه می‌دهد.

مدیریت ابری (Cloud Management)

وقتی صحبت از دورکاری می‌شود، ویژگی مدیریت ابری (Cloud Management) به یک نیاز اساسی، تبدیل می‌شود. شما در ویندوز سرور ۲۰۲۲ مدیریت ابری بهتری در مقایسه با ویندوز سرور ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ خواهید داشت.

مایکروسافت نیز پیشرفت و بهبودهای زیادی در زمینه Cloud Management، ایجاد کرده است. یکی از این بهبودها، معرفی ابرهای هیبریدی و ترکیبی در نسخه 2022 است. فناوری Hybrid Cloud، سازگاری با برنامه‌های درخواستی را ارائه می‌دهد.

مرکز مدیریت ویندوز (Windows Admin Center)

Windows Server 2022 دارای یک Windows Admin Center بهبودیافته است. ویژگی‌هایی که در ویندوز سرورهای 2016 و 2019 در دسترس نبودند، مانند آپدیت و به‌روزرسانی خودکار مرکز مدیریت ویندوز، فضای کاری رویداد برای ردیابی داده‌ها، اکنون در ویندوز سرور 2022 در دسترس هستند.

ویندوز سرور ۲۰۲۲ با یک Windows Admin Center بهبود یافته همراه است؛ ویژگی‌هایی که در ویندوز سرور ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ در دسترس نبودند، مانند به‌روزرسانی خودکار Windows Admin Center و فضای کاری رویداد برای ردیابی داده‌ها، اکنون در Windows Server 2022 در دسترس هستند. مایکروسافت یک PDF در مورد ویژگی‌های خود منتشر کرده است که می‌توانید آن را از اینجا دانلود کنید.

چه ویژگی‌هایی در Windows Server 2022 حذف شده‌اند؟

مقایسه ویندوز سرور 2022 در برابر نسخه‌های 2019 و 2016 - 3

مایکروسافت برخی از ویژگی‌ها را در ویندوز سرور 2022 متوقف کرده است. این ویژگی‌ها در نسخه‌های قبلی Windows Server موجود بودند. این ویژگی‌های حذف شده شامل موارد زیر می‌شود:

  • SAC (Semi-annual Channel یا کانال نیمه سالانه): مایکروسافت اعلام کرده است که SAC را در ویندوز سرور 2022 حذف می‌کند و آن را با یک کانال سرویس‌دهی بلندمدت، جایگزین خواهد کرد.
  • iSNS Server (Internet Storage Name Service یا سرویس نام ذخیره سازی اینترنت): در Windows Server 2022، دیگر نمی‌توانید از iSNS استفاده کنید؛ زیرا مایکروسافت آن را حذف کرده است.
  • Guarded Fabric و Shielded Virtual Machines: ویندوز سرور 2022 هنوز از این ویژگی پشتیبانی می‌کند، اما توسعه آینده این ویژگی توسط مایکروسافت، متوقف شده است.
  • WDS (Windows Deployment Services یا خدمات استقرار ویندوز): مایکروسافت اعلام کرده است که سیستم عامل WDS را تا حدی حذف خواهد کرد.

سؤالات متداول

برای اطمینان از اورجینال بودن لایسنس و مناسب ترین قیمت‌ها، لایسنس ویندوز سرور را از باماسافت خریداری نمایید.

ممنون که تا انتهای مقاله مقایسه و بررسی تفاوت‌های ویندوز سرور 2022 در برابر ویندوز سرور 2019 و 2016، همراه ما بودید. لطفاً سؤالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه ها، با ما در میان بگذارید.