اگر فکر می کنید که ممکن است کامپیوتر و یا هردستگاه دیگری که دارید، آلوده به ویروس شده باشد نگران نباشید. اجرای اسکن برای جستجوی ویروس ها آسان است. نحوه بررسی و یافتن ویروس‌ها به نرم‌افزار امنیتی و دستگاهی که دارید بستگی دارد، بنابراین ما همه چیزهایی را که برای اجرای یک اسکن مؤثر و نگه‌داشتن اطلاعات رایانه‌ها، تلفن‌ها و تبلت‌های شما نیاز دارید، بررسی خواهیم کرد.

آیا نیاز به اجرای اسکن ویروس دارید؟

اجازه دهید ابتدا به معرفی چند مورد از علامت هایی که نشان می دهند، دستگاه شما ویروسی است بپردازیم. بله بودن جواب سؤالات زیر، می تواند حاکی از این باشد که دستگاه شما ویروسی است.

  • آیا رایانه یا هر دستگاه شما کند عمل می کند یا به سختی بالا می آید؟
  • آیا متوجه گم شدن فایل ها شده اید یا با کمبود فضای ذخیره سازی مواجه شده اید؟
  • آیا متوجه ایمیل‌ها یا پیام‌هایی شده‌اید که از حسابتان ارسال می‌شوند اما شما آن ها را ننوشته‌اید؟
  • آیا متوجه تغییراتی در صفحه اصلی مرورگر یا در تنظیمات خود شده اید؟
  • آیا پنجره‌های پاپ‌آپ غیرمنتظره‌ و تبلیغاتی را می‌بینید؟
  • آیا با خرابی‌ها و سایر خطاهای برنامه مواجه می‌شوید؟

همه اینها نمونه هایی از نشانه هایی هستند که نشان می دهند دستگاه شما ممکن است ویروس داشته باشد. اما هنوز نیاز نیست که خیلی نگران باشید، زیرا؛ بسیاری از این مشکلات را می توان با اجرای یک اسکن ویروس حل کرد.

تصویر اجرای اسکن ویروس - 1

اسکن ویروس چه کاری انجام می دهد؟

نرم افزارهای آنتی ویروس کمی متفاوت از هم عمل می کنند اما به طور کلی، تمام آن ها به دنبال بدافزار شناخته شده ای با مجموعه ای از ویژگی های خاص هستند. همچنین ممکن است به دنبال انواعی از این تهدیدات شناخته شده که پایه کد مشابهی دارند، بگردند. برخی از این نرم افزارهای آنتی ویروس، حتی رفتارهای مشکوک را نیز بررسی می کنند. اگر نرم افزار به برنامه یا کد خطرناکی برخورد کند، آن را حذف می کند.

نحوه بررسی ویروس ها

روند بررسی ویروس ها، به نوع دستگاه و سیستم عامل آن بستگی دارد. این نکات را برای کمک گرفتن برای اسکن رایانه، گوشی و تبلت خود درنظر داشته باشید و بررسی کنید.

اسکن بر روی ویندوز کامپیوتر

اگر از ویندوز 10 استفاده می کنید، به قسمت «Settings» بروید و به دنبال تب «Updates & Security» بگردید. از آنجا می توانید گزینه «Scan Now» را پیدا کنید.

البته، بسیاری از افراد، از محصول امنیتی و آنتی ویروس های پرقدرت تر موجود در بازار استفاده می کنند، زیرا؛ این آنتی ویروس ها، از دقت بالاتری برخوردار بوده و توان پردازشی کمتری از سیستم می کشد مانند: آنتی ویروس ایست اینترنت سکیوریتی، کسپرسکی اینترنت سکیوریتی و جی دیتا اینترنت سکیوریتی.

برای یادگیری نحوه اجرای اسکن ویروس با استفاده از نرم افزار آنتی ویروس خاص خود، منوی help نرم افزار را پیدا کنید یا دستورالعمل ها را به صورت آنلاین جستجو کنید.

اسکن بر روی رایانه های مک

رایانه‌های مک، برنامه آنتی ویروس داخلی ندارند، بنابراین؛ برای انجام اسکن ویروس باید نرم‌افزارهای آنتی ویروس را دانلود و تهیه کنید. برخی از برنامه های آنتی ویروسِ رایگان به صورت آنلاین در دسترس هستند اما توصیه می کنیم روی نرم افزارهای قابل اعتمادتری که نیازمند صرف هزینه هستند؛ سرمایه گذاری کنید که می توانند شما را در برابر انواع تهدیدات سایبری محافظت کنند. دانلود نرم افزارهای رایگان و اسکن آنلاینِ ویروس رایگان می تواند خطرناک باشد، زیرا؛ مجرمان سایبری می دانند که این روش خوبی برای انتشار بدافزار است.

هر نرم افزاری را که انتخاب می‌کنید؛ دستورالعمل‌های گام به گام آن‌ها را در مورد نحوه انجام اسکن ویروس از طریق قسمت «Help» یا جستجو در وب سایت آن نرم افزار، دنبال کنید.

اسکن بر روی گوشی های هوشمند و تبلت ها

علاوه بر رایانه بر روی گوشی های هوشمند و تبلت ها نیز می توان، ویروس ها را دریافت کرد. هرچند این مورد به نسبت کامپیوترها کمتر پیش می آید، با این حال؛ بدافزارهای گوشی های هوشمند در حال افزایش است و از طریق یکی از موارد زیر، دستگاه شما می تواند آلوده شود:

  • دانلود کردن یک برنامه خطرناک
  • کلیک کردن بر روی لینک در یک پیام متنی
  • بازدید کردن از یک صفحه وب سایت خطرناک
  • متصل شدن به دستگاه دیگری که دارای بدافزار است

خوشبختانه، شما می توانید با خرید آنتی ویروس برای موبایل از دستگاه خود محافظت کنید. معمولاً این برنامه ها نصب نمی شوند، بنابراین؛ ابتدا باید آن برنامه را دانلود کنید و سپس دستورالعمل های آن را دنبال کنید.

اجرای اسکن ویروس برای گوشی های هوشمند و تبلت ها

از آنجایی که پلتفرم اندروید یک سیستم عامل باز است؛ تعداد زیادی آنتی ویروس برای دستگاه های اندرویدی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که اسکن ویروس را انجام دهید.

گوشی های اپل کمی متفاوت هستند، زیرا دارای یک سیستم عامل بسته هستند که به اشخاص ثالث اجازه نمی‌دهند کد آن‌ها را ببینند. گرچه اپل اقدامات احتیاطی امنیتی دیگری را برای کاهش خطرات بدافزار انجام داده است، مانند اجازه نصب برنامه‌ها از فروشگاه رسمی اپل اما این اقدامات و اقدامات مشابه آن، جایگزین یک برنامه آنتی ویروس نیست.

برای محافظت قوی‌تر از دستگاه‌های Apple خود، می‌توانید نرم‌افزار امنیتی تلفن همراه را نصب کنید تا از داده‌های خصوصی که در تلفن یا تبلت خود ذخیره کرده‌اید، مانند مخاطبین، عکس‌ها و پیام‌ها، محافظت کنید.

محافظت همه جانبه (All-In-One Protection)

اگر محافظت از همه رایانه‌ها و دستگاه‌هایتان به‌صورت جداگانه سخت به نظر می‌رسد، می‌توانید یک آنتی ویروس جامع را انتخاب کنید که از تمام رایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ های شما به صورت یکجا محافظت می کند و جلوگیری از ویروسی شدن این دستگاهها را بسیار آسان تر می کند. عموماً به آنتی ویروس هایی که این ویژگی را دارند، آنتی ویروس مولتی دیوایس می گویند. چند نمونه از بهترین محصولات امنیتی دنیا که این ویژگی را دارند، عبارتند از:

  • آنتی ویروس کسپرسکی توتال سکیوریتی
  • آنتی ویروس ایست اینترنت سکیوریتی
  • آنتی ویروس مکافی توتال پروتکشن
  • آنتی ویروس مکافی لایوسیف
  • آنتی ویروس بیت دیفندر توتال سکیوریتی
  • آنتی ویروس بیت دیفندر فمیلی پک
  • آنتی ویروس جی دیتا اینترنت سکیوریتی
  • آنتی ویروس جی دیتا توتال سکیوریتی
  • آنتی ویروس نورتون 360 دیلاکس

با خرید یکی این نرم افزارهای امنیتی می توانید امنیت تمام دستگاه های خود را به صورت همزمان برقرار کنید.

چرا اسکن ویروس تا این اندازه مهم است؟

هر روز تهدیدهای آنلاین جدیدی ظاهر می شوند که درصدد سرقت اطلاعات شخصی، پول و دستگاه های ما هستند. بنابراین اینها، اطلاعات محرمانه ما را در معرض خطر قرار می دهند. تنها در سه ماهه اول سال 2019، فقط آنتی ویروس برند مکافی 504 تهدید جدید در دقیقه شناسایی کرد، زیرا مجرمان سایبری تاکتیک های جدیدی را به کار گرفتند. به همین دلیل، ضروری است که با استفاده از نرم افزارهای امنیتی که دائماً تهدیدات شناخته شده جدید را رصد و بررسی می کند و در عین حال از تمام اطلاعات حساس شما نیز محافظت می کند؛ از این تهدیدات جلوگیری کنید. درنتیجه، اسکن ویروس بخش اساسی فرآیند شناسایی و حذف کدهای خطرناک است.

هر چند وقت یک بار باید اسکن ویروس را انجام دهید؟

اکثر محصولات آنتی ویروس مرتباً و به طور خودکار، رایانه یا دستگاه شما را در پس‌زمینه اسکن می‌کنند. بنابراین فقط در صورت مشاهده موارد مشکوک، مانند کرش کردن یا پاپ آپ های مزاحم و عجیب، باید اسکن دستی را شروع کنید. همچنین می توانید برنامه اسکن های منظم را در تنظیمات خود آنتی ویروس، برنامه ریزی کنید.

پیشگیری از ویروسی شدن

قطعا پیشگیری بهتر از درمان است. پس در اینجا چند نکته برای دور زدن ویروس ها و سایر بدافزارها را عنوان می کنیم:

  1. نحوه جستجوی ایمن را یاد بگیرید تا بتوانید از وب سایت ها، لینک ها و پیام های خطرناک دوری کنید. این کار به شما کمک زیادی می کند تا از ویروسی شدن دستگاه شما، جلوگیری شود.
  2. هرگز بر روی ایمیل های اسپم یا پیامک های ناشناس کلیک نکنید. اینها معمولاٌ شامل تبلیغات و پیام‌های ناخواسته از طرف افراد یا شرکت‌هایی است که شما آنها را نمی‌شناسید.
  3. نرم افزار آنتی ویروس موجود در رایانه ها و گوشی های خود را آپدیت نگه دارید. به این ترتیب، از تهدیدات شناخته شده مانند ویروس ها و سایر انواع بدافزارها، محافظت می شوید.
  4. بر روی نرم افزار آنتی ویروس جامعی که مولتی دیوایس باشد، سرمایه گذاری کنید که می تواند از همه دستگاه های شما محافظت کند.
  5. از آخرین تهدیدات سایبری مطلع باشید تا بدانید باید به چه چیزهایی توجه کنید. هرچه در مورد آخرین کلاهبرداری های سایبری بیشتر بدانید، شناسایی و دوری کردن از آنها بسیار آسان تر خواهد بود.
اجرای اسکن ویروس برای پیشگیری از ویروسی شدن سیستم

در انتها توصیه می کنیم که اگر از دستگاه های مختلفی استفاده می کنید، برای اطمینان حاصل کردن از امنیت و در امان ماندن آن ها از تهدیدات مختلف می توانید از آنتی ویروس های برتر و محبوب دنیا مانند آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس نود 32 استفاده کنید. با خرید آنتی ویروس کسپرسکی به خوبی از تمام دستگاه های خود در برابر انواع تهدیدات سایبری محافظت کنید.

ممنون که تا انتهای مقاله نحوه اجرای اسکن ویروس همراه ما بودید، لطفاً سؤالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه ها، باما در میان بگذارید.

برای اطمینان از اورجینال بودن لایسنس و مناسب ترین قیمت ها، لایسنس آنتی ویروس اورجینال را از باما سافت خریداری نمایید.