چگونه هکرها گوشی ها را هک می کنند؟ چگونه می توانیم از هک گوشی جلوگیری کنیم؟ در این نوشته ما چندین راه که می تواند از هک شدن موبایل شما جلوگیری کند، معرفی خواهیم کرد. پس در ادامه این نوشته، همراه ما باشید.

تلفن همراه هر کس، مانند یک صندوقچه کوچک گنج است؛ زیرا سرشار از داده‌های شخصی هستند و ما از آنها برای کارهایی مانند خرید، عملیات بانکداری و سایر امور شخصی و مالی استفاده می‌کنیم که همگی برای سارقان هویت، ارزش بالایی دارند.

شما می توانید با انجام چند راهکار ساده از خود و تلفن همراهتان، محافظت کنید. بیایید ابتدا نگاهی به برخی از حملات رایج برای هک گوشی، تجزیه و تحلیل آن بپردازیم.

انواع هک و حملات گوشی های هوشمند

هکرها یا سارقان هویت، از طرق مختلفی سعی در دزدیدن اطلاعات کاربران می کنند. برخی از این انواع هک گوشی توسط هکرها، عبارتند از:

  • هک گوشی با نرم افزار
  • حملات فیشینگ
  • هک بلوتوث
  • تعویض سیم کارت

در ادامه، این روش ها را توضیح خواهیم داد.

هک گوشی با نرم افزار

اگر هکرها به صورت فیزیکی به تلفن همراه شما دسترسی پیدا کنند یا شما را از طریق یک وب سایت ناقص یا یک حمله فیشینگ مخفیانه فریب دهند، یک نرم افزار ساختگی را بر روی گوشی شما، نصب می کنند. نرم افزار هک می تواند از چند طریق برای شما مشکل ایجاد کند:

  • Keylogging: این بدافزارها، مانند یک استالکر عمل می کند و اطلاعات را در حین تایپ کردن، ضربه زدن و حتی صحبت کردن با تلفن برای هکر، ارسال می کنند.
  • Trojans: تروجان ها، بدافزارهایی هستند که می توانند برای استخراج داده های مهم مانند جزئیات حساب کارت اعتباری یا اطلاعات شخصی در تلفن شما، پنهان شوند.

برخی از نشانه های احتمالی هک گوشی از طریق نرم افزار، عبارتند از:

  • باتری گوشی شما، خیلی زود خالی می شود.
  • تلفن شما کمی کند، کار می کند یا داغ می شود.
  • برنامه ها به طور ناگهانی متوقف می شوند یا تلفن شما، خاموش و دوباره روشن می شود.
  • داده‌ها، متن یا سایر هزینه‌های ناشناخته را روی صورت‌حساب خود، مشاهده می‌کنید.
نحوه هک کردن گوشی توسط هکرها به واسطه نرم افزارها

در مجموع، نرم‌افزار هک می‌تواند منابع سیستم شما را بخورد؛ با برنامه‌های دیگر تضاد ایجاد کند و از داده‌ها یا اتصال اینترنتی شما، برای انتقال اطلاعات شخصی شما به دست هکرها، استفاده کند. همه این ها می‌تواند منجر به برخی از علائم ذکر شده در بالا، شود.

حملات فیشینگ

فیشینگ (Phishing)، یک شکل کلاسیک از حملات برای هک کردن است. هکرها از طریق فیشینگ برای دسترسی به حساب‌ها یا اطلاعات شخصی شما، استفاده می کنند. این حملات اشکال مختلفی دارند؛ مانند: ایمیل، متن، پیام های فوری و غیره که برخی از آن ها می توانند واقعاً مشروع به نظر برسند.

هکرها با ارسال پیام های حاوی لینک هایی به سایت‌های جعلی برای شما، سعی می‌کنند شما را فریب دهند تا آن اطلاعات شما را سرقت کنند یا بدافزاری را نصب کنند تا دستگاه شما را ویران کنند. یادگیری نحوه شناسایی یک حمله فیشینگ، یکی از راه‌های جلوگیری از قربانی شدن در برابر حمله فیشینگ است.

هک بلوتوث

هکرهای حرفه ای می توانند از فناوری های اختصاصی برای جستجوی دستگاه های تلفن همراه آسیب پذیر با اتصال بلوتوث باز، استفاده کنند. هکرها می توانند این حملات را زمانی انجام دهند که برد تلفن شما تا 10 متر دورتر باشد، معمولاً در یک منطقه پرجمعیت.

نحوه هک کردن گوشی توسط هکرها به واسطه هک بلوتوث

هنگامی که هکرها یک اتصال Bluetooth به تلفن شما برقرار می‌کنند، احتمالاً می‌توانند به داده‌ها و اطلاعات شما دسترسی داشته باشند؛ اما این داده‌ها و اطلاعات باید تا زمانی که تلفن در محدوده است، دانلود شوند. با توجه به تلاش و فناوری های موجود، این نوع هک، یک حمله پیچیده است.

تعویض سیم کارت

در آگوست 2019، تلفن همراه مدیرعامل توییتر از طریق کلاهبرداری تعویض سیم کارت، هک شد. تعویض سیم کارت زمانی اتفاق می‌افتد که یک هکر با ارائه‌دهنده تلفن شما تماس می‌گیرد؛ وانمود می‌کند که شما هستید و سپس درخواست یک سیم کارت جایگزین می‌کند. هنگامی که ارائه دهنده، سیم کارت جدید را برای هکر ارسال می کند، سیم کارت قدیمی غیرفعال می شود و شماره تلفن شما عملاً به سرقت می رود. این بدان معناست که هکر، کنترل تماس‌های تلفنی، پیام‌ها و غیره شما را در دست گرفته است.

این روش هک، مستلزم کار به ظاهر نه چندان آسانی است که جعل هویت شخص دیگری باشد، اما به وضوح برای مدیر عامل یک شرکت بزرگ فناوری اتفاق افتاده است. محافظت از اطلاعات شخصی و هویت شما به صورت آنلاین، می تواند به جلوگیری از جعل هویت شما توسط هکرها برای انجام این جنایات و سایر جنایات کمک کند.

10 نکته برای جلوگیری از هک شدن گوشی

در حالی که راه‌های مختلفی وجود دارد که یک هکر می‌تواند وارد گوشی شما شود و اطلاعات شخصی و حیاتی شما را سرقت کند، در اینجا چند نکته برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد:

  1. از آنتی ویروس اورجینال بر روی گوشی خود استفاده کنید. در طول سال‌ها، ما عادت خوبی به استفاده از آنتی ویروس در رایانه‌ها و لپ‌تاپ‌هایمان پیدا کرده‌ایم. اما برای گوشی های ما؟ نه چندان. نصب آنتی ویروس بر روی گوشی هوشمند خود، اولین خط دفاعی در برابر حملات امنیتی است. با خرید آنتی ویروس کسپرسکی، امنیت داده‌ها و اطلاعات شخصی خود را تضمین کنید.
  2. گوشی و برنامه های آن را به روز کنید. جدا از نصب نرم افزارهای امنیتی، آپدیت نگه داشتن برنامه ها، راه اصلی برای ایمن نگه داشتن شما و تلفنتان است. به‌روزرسانی‌ها می‌توانند آسیب‌پذیری‌هایی را که مجرمان سایبری برای انجام حملات مبتنی بر بدافزار خود به آن‌ها تکیه می‌کنند، برطرف کنند.
    به‌علاوه، این بروزرسانی‌ها می‌توانند به عملکرد روان تلفن و برنامه‌های شما کمک کنند و در عین حال ویژگی‌های جدید و مفیدی را نیز معرفی کنند.
  3. با VPN ایمن تر باشید. یکی از راه هایی که کلاهبرداران می توانند به گوشی شما نفوذ کنند، از طریق وای فای عمومی مانند فرودگاه ها، هتل ها و حتی کتابخانه ها است. این شبکه‌ها عمومی هستند؛ به این معنی که فعالیت‌های شما، در معرض دید دیگران در شبکه قرار می‌گیرند اعم از: موبایل بانک شما، استفاده از رمز عبور شما و همه این ها.
    یکی از راه‌های خصوصی کردن یک شبکه عمومی، استفاده از وی پی ان است که می‌تواند شما و هر کاری را که انجام می‌دهید، در برابر دیگران در آن نقطه Wi-Fi محافظت کند.
  4. از یک مدیر رمز عبور (Password Manager) استفاده کنید. گذرواژه‌های قوی و منحصربه‌فرد، خط دفاعی اصلی دیگری را ارائه می‌کنند. یافتن رمز عبور شما توسط هکرها، می تواند کلید چندین حساب کاربری شما باشد. توصیه می شود از یک مدیر رمز عبور (پسورد منیجر) استفاده کنید که بتواند گذرواژه های مختلف و قدرتمند را برای شما ایجاد کند و همچنین بتوانید آن ها را با خیال راحت، ذخیره کند.
  5. از ایستگاه های دارای شارژر عمومی استفاده نکنید. شارژ کردن گوشی در ایستگاه های عمومی بسیار ساده و ایمن به نظر می رسد. با این حال، برخی از هکرها با نصب بدافزار در ایستگاه شارژ که به “juice up” معروف شده اند، در حالی که شما در حال شارژ گوشی هستید، آنها گذرواژه ها و اطلاعات شخصی شما را به سرقت می برند.
  6. مراقب تلفن همراه خود باشید. جلوگیری از سرقت گوشی شما نیز مهم است؛ زیرا برخی از هک‌ها صرفاً به این دلیل اتفاق می‌افتند که گوشی شما، به دست افراد اشتباهی می‌افتد. حتماً از رمز عبور یا پین برای محافظت از دستگاه خود استفاده کنید. همچنین قابلیت ردیابی دستگاه را روشن نگه دارید تا در صورت به سرقت رفتن موبایلتان، بتوانید مکان گوشی خود را پیدا کنید یا در صورت نیاز اطلاعات آن را از راه دور پاک کنید.
    اپل یک راهنمای گام به گام برای پاک کردن اطلاعات دستگاه ها از راه دور در اختیار کاربران iOS قرار می دهد و گوگل نیز برای کاربران اندروید راهکاری برای پاک کردن اطلاعات از راه دور ارائه می دهد.
  7. گوشی خود را رمزگذاری کنید. رمزگذاری تلفن همراه، می تواند شما را از هک شدن نجات دهد و از تماس ها، پیام ها و اطلاعات مهم شما، محافظت کند.
    برای بررسی اینکه آیا آیفون شما رمزگذاری شده است یا نه، می‌توانید به Touch ID & Passcode بروید، به پایین بروید و ببینید که آیا محافظت از داده‌ها فعال است یا خیر (معمولاً اگر رمز عبور را فعال کرده باشید، این کار به صورت خودکار انجام می شود). کاربران اندروید بسته به نوع گوشی دارای رمزگذاری خودکار هستند.
  8. سیم کارت خود را قفل کنید. همانطور که می توانید تلفن خود را قفل کنید، می توانید سیم کارتی را که برای شناسایی شما، مالکیت و اتصال شما به شبکه تلفن همراه استفاده می شود، قفل کنید. با قفل کردن آن، از استفاده از تلفن شما در هر شبکه دیگری غیر از شبکه شما، جلوگیری می کند. اگر صاحب آیفون هستید، می توانید با پیروی از این دستورالعمل های ساده آن را قفل کنید. برای پلتفرم های دیگر، وب سایت سازنده را بررسی کنید.
  9. وای فای و بلوتوث خود را در صورت عدم استفاده، خاموش کنید. چندین حمله وجود دارد که یک هکر اختصاصی و مجهز، می تواند به دستگاه هایی که Wi-Fi و بلوتوث باز دارند و قابل کشف هستند، انجام دهد. به همین ترتیب، اگرچه هک نیست، برخی از خرده‌فروشان با استفاده از فناوری بلوتوث، موقعیت مکانی شما را در فروشگاه برای اهداف بازاریابی ردیابی می‌کنند. بنابراین خاموش کردن آن می‌تواند در برخی شرایط، از حریم خصوصی شما نیز محافظت کند.
    شما به راحتی می توانید هر دو را از بخش تنظیمات گوشی، خاموش کنید. بسیاری از تلفن ها به شما اجازه می دهند این کار را از منوی کشویی در صفحه اصلی خود نیز، انجام دهید.
  10. از فروشگاه های اپلیکیشن شخص ثالث دوری کنید. گوگل پلی (Google Play) و اپ استور (App Store) اقداماتی را برای بازبینی و بررسی برنامه‌ها، در نظر گرفته‌اند تا از ایمن بودن برنامه ها، اطمینان حاصل شود. ممکن است سایت های شخص ثالث، این فرآیند را نداشته باشند. در واقع ممکن است برخی از سایت های شخص ثالث، عمداً میزبان برنامه های مخرب به عنوان بخشی از یک کلاهبرداری گسترده تر، باشند.
    مسلماً، مجرمان سایبری راه‌هایی برای فریب در روند بررسی گوگل و اپل نیز پیدا کرده‌اند؛ با این حال شانس دانلود یک برنامه ایمن از آن ها، بسیار بیشتر از هر جای دیگری است. علاوه بر این، گوگل و اپل برنامه های مخرب را به سرعت، پس از کشف کردن، حذف می کنند و فروشگاه های خود را بسیار ایمن تر می کنند.

برای اطمینان از اورجینال بودن لایسنس و مناسب ترین قیمت ها، آنتی ویروس اندروید را از باما سافت خریداری نمایید.

ممنون که تا انتهای مقاله نحوه هک گوشی توسط هکرها، همراه ما بودید. لطفاً سؤالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه ها، باما در میان بگذارید.

منبع