اگر برای مدت طولانی از اینترنت استفاده کرده باشید، قطعاً با نرم افزارهای مخرب (بدافزار) مواجه شده اید که توسط مجرمان سایبری برای آسیب رساندن به رایانه شما، ساخته شده اند. اگر آنتی ویروسی که از آن استفاده می کنید، خوب باشد، قبل از وقوع یک حمله سایبری، آن را شناسایی و از وقوع آن جلوگیری می کند. آنتی ویروس این کار را به لطف قابلیتی به نام Real-Time Protection – یا همان حفاظت در زمان واقعی – انجام می دهد.

با خرید آنتی ویروس کسپرسکی، امنیت داده‌ها و اطلاعات شخصی خود را تضمین کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید کلیک کنید.

در ادامه می خواهیم دریابیم، ویژگی Real-time protection چیست؟ چگونه امنیت آنلاین را بهبود می بخشد؟ آیا غیرفعال کردن آن مشکلی دارد؟

Real-Time Protection چیست و چگونه کار می کند؟

به عبارت ساده، Real-time protection یک ویژگی امنیتی است که از حملات سایبری جلوگیری می کند. امروزه تقریباً هر آنتی ویروس خوبی این ویژگی را دارد و تا زمانی‌که دستگاه شما روشن باشد، در پس زمینه کار می کند. این بدان معنی است که شما نیازی به اجرای اسکن دستی آنتی ویروس ندارید، مگر در شرایط خاص.

اگر می‌خواهید بدانید که این ویژگی از چه چیزی محافظت می‌کند، نرم‌افزار آنتی‌ویروس خود را باز کنید و به تنظیمات بروید. بسته به اینکه از چه آنتی ویروسی استفاده می‌کنید، یک تب «Real-time protection»، یک منوی «Essential Threat Protection» یا چیزی شبیه به آن را خواهید داشت.
توجه داشته باشید که اکثر این ویژگی‌ها را می توان تغییر داد یا غیرفعال کرد.

Real-Time-Protection-02

اگر می‌خواهید آزمایش کنید که آیا Real-time protection به امنیت شما کمک می‌کند یا خیر، کافیست فایل آزمایشی EICAR را از طریق eicar.org دانلود کنید. این فایل‌ها ویروس نیستند اما خود را شبیه بدافزار می‌کنند؛ بنابراین آنتی ویروس شما به احتمال زیاد، آن‌ها را شناسایی کرده و از دانلود جلوگیری می‌کند.
به طور کلی منظور از قابلیت real-time protection این است: شناسایی برنامه‌های بالقوه مخرب و جلوگیری از استقرار آنها.

اما این ویژگی فقط دانلودهای مخرب را مسدود نمی کند؛ بلکه در برابر حملات سایبری نیز حافظت می‌کند. به عنوان مثال: آنتی ویروس شما ممکن است از اجرای اسکریپت های خطرناک، بر روی رایانه شما جلوگیری کند؛ از حملات شبکه و نرم افزارهای جاسوسی، محافظت کند؛ دسترسی به وب سایت‌های خاصی را که معروف به انتشار بدافزار هستند، مسدود کند.

آیا غیرفعال کردن Real-Time Protection اشکالی دارد؟

اگر real-time protection آنقدر مهم است، حال آیا غیرفعال کردن یا خاموش کردن آن، اشکال دارد؟ پاسخ این است: قطعاً خیر، مگر در موارد نادر.

Real-Time-Protection-03

به عنوان مثال، گاهی اوقات آنتی ویروس، برنامه های کاملاً قانونی را به عنوان بدافزار شناسایی می کند یا به اشتباه دسترسی به وب سایت های قابل اعتماد را مسدود می کند. به این موارد به اصطلاح “مثبت کاذب” گفته می‌شود، هرچند این موارد، نادر هستند اما هنوز هم اتفاق می‌افتند.

یک مورد عجیب از موارد مثبت کاذب، در سال 2011 رخ داد. زمانی‌که نرم افزار Security Essentials که متعلق به مایکروسافت بود، مروگر گوگل کروم را به عنوان تروجان شناسایی و بطور خودکار آن را حذف می‌کرد.

بنابراین، اگر می‌دانید دانلودی که می خواهید انجام دهید یا وب‌سایتی که می‌خواهید بروید، ایمن است اما آنتی ویروس مانع از دسترسی شما به آن می شود، در صورت تمایل real-time protection را غیرفعال کنید. اما اگر کاملاً مطمئن نیستید، این کار را انجام ندهید و مطمئن شوید که real-time protection، همیشه روشن باقی بماند.

برای محافظت از خود، از مفاهیم امنیت سایبری سر در بیاورید

تهدیدها در هر گوشه‌ای از اینترنت در کمین هستند؛ بدافزارها همیشه در حال تکامل هستند و مجرمان سایبری، حملات پیچیده ای را علیه سازمان ها و افراد انجام می دهند.

کلیک نکردن بر روی لینک های مشکوک یا پیوست‌های ایمیل، دوری از سایت‌های فیشینگ، استفاده از نرم‌افزارهای ایمن و نصب آنتی‌ویروس بر روی دستگاهتان، نکاتی است که برای امنیت سایبری به شما کمک می‌کند. برای اینکه واقعاً از خود محافظت کنید، باید اصول اولیه امنیت آنلاین، امنیت شخصی و حفاظت از داده ها را بدانید و تلاش کنید تا آخرین اخبار و اطلاعات روز در امنیت سایبری را دنبال کنید.

برای اطمینان از اورجینال بودن لایسنس و مناسب ترین قیمت ها، آنتی ویروس خود را از باما سافت خریداری نمایید.

ممنون که تا انتهای مقاله تعریف ویژگی Real-Time Protection، همراه ما بودید. لطفاً سؤالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه ها، باما در میان بگذارید.