سیستم عامل Windows 11 در تاریخ 5 اکتبر 2021 منتشر شد. تمام سیستم‌هایی که واجد شرایط هستند، می‌توانند به صورت رایگان ویندوز 10 اورجینال خود را به ویندوز 11 اورجینال، آپگرید کنند. این ارتقا، اختیاری است. لپ‌تاپ‌های جدید به همراه Windows 11 از پیش نصب شده، عرضه می‌شوند. اگر وسوسه شده‌اید که این سیستم عامل را روی رایانه شخصی خود نصب کنید، ابتدا این مقاله که درباره مقایسه ویندوز 10 و 11 است را مطالعه کنید.

ویندوز 10 اورجینال بهترین انتخاب برای افراد و تیم‌های کاری است. برای خرید ویندوز 10 اورجینال و نصب آسان آن، کلیک کنید.

خوشبختانه، ما اینجا هستیم که به شما کمک کنیم تا بدانید که: آیا ویندوز 11 عملکرد بهتر و بهبودیافته‌ای نسبت به ویندوز 10، ارائه می دهد یا خیر. ما می‌خواستیم برخی از داده‌ها و اطلاعات تجربی خود را نیز پشت این حدس و گمان‌ها، قرار دهیم. به همین علت، ما یک لپ‌تاپ را قبل و بعد از ارتقا به ویندوز 11، تحت آزمایش قرار دادیم و مجموعه آزمایش‌های مشابهی را روی ویندوز 10 و سپس ویندوز 11، انجام دادیم تا تأثیر این ارتقاء را بررسی و قضاوت کنیم.

تصویر مقایسه ویندوز11 و ویندوز10 - 1

در مقایسه ویندوز 10 و 11، برخی ازقابلیت‌های بهبود کارایی ویندوز 11 که مایکروسافت تلاش خود را صرف آن کرده است، در این تست مورد بررسی قرار نمیگیرند. مایکروسافت ادعا می‌کند که در این سیستم عامل جدید، بهبودهایی در رابطه با سرعت مرور وب، فایل‌های Windows Update کوچک‌تر و برخورداری از امنیت بیشتر ایجاد شده است؛ اما این قابلیت‌ها، مستقیماً به قدرت بهره‌وری کمک نمی‌کنند.

معرفی ویندوز 10 و تاریخچه آن

کمپانی مایکروسافت ویندوز 10 را در 29 جولای 2015، منتشر کرد. سپس یکی از توسعه دهندگان Microsoft گفت که این، آخرین نسخه Windows خواهد بود. گرچه چنین اتفاقی رخ نداد، اما مایکروسافت با انتشار دو بروزرسانی سالانه منظم برای گسترش ویژگی‌های این پلتفرم، رویکردی متفاوت مبتنی بر سرویس را برای این سیستم عامل در پیش گرفت.

این نسخه از ویندوز در آن زمان، یک ارتقاء رایگان برای تمام کاربران Windows 7، 8 و 8.1 بود و تقریباً برای همه آن‌ها، انتخاب معقولی بود. حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب Windows 10، مشابه ویندوز 7 بود.

به نظر می‌رسد اکثر کاربران، ویندوز 10 را به ویندوز 8 ترجیح می دهند. شرکت مایکروسافت، ویندوز 10 را با پیشنهاد ارتقاء رایگان یک ساله، منتشر کرد که باعث افزایش مهاجرت به این سیستم عامل شد.

اگرچه زمان آن، کمی بیشتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد طول کشید، اما ویندوز 10 در نهایت مرز یک میلیارد را برای دستگاه‌های نصب شده روی آن به ثبت رساند. امروزه بزرگترین پلتفرم ویندوز از نظر تعداد کاربران باقی مانده است. این پلتفرم همچنان بزرگ ترین پلتفرم ویندوز از نظر پایگاه کاربران است.

حال در ادامه برخی از تغییرات و ویژگی‌های جدیدی که به ویندوز 10، اضافه شده است را مرور می‌کنیم.

ویندوز 10 اورجینال برعکس نسخه قبلی خود، سیستم عاملی است که بر روی رایانه‌های رومیزی تمرکز کرده‌است. این بخش شامل یک منوی استارت کاملاً بازطراحی شده با میانبرهای کاشی برنامه یکپارچه، است. برای اولین بار، کاربران می‌توانستند چند صفحه دسکتاپ مجازی را راه‌اندازی کنند که به کاهش شلوغی نوار وظیفه یا تسکبار، کمک می‌کرد.

برنامه دستیار مجازی داخلی کورتانا (built-in Cortana virtual assistant)، یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته جدید بود. به‌روزرسانی‌های ساخت بعدی، جدول زمانی (Timeline)، تاریخچه کلیپ بورد و ویژگی حالت تاریک یا دارک مود (Dark Mode) را به Windows 10 اضافه کردند.

پشتیبانی از ورود به سیستم از طریق اثر انگشت و تشخیص چهره نیز ارائه شد و تجربه ورود کاربر پسندتری را در تبلت‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه، ایجاد کرد.

مایکروسافت با انتشار ویندوز 10، روش دریافت آپدیت‌های سیستم عامل را نیز تغییر داد. به طوری که پچ‌ها، درایورها و موارد دیگر به صورت خودکارو بدون نیاز به دخالت کاربران، دانلود و نصب می‌شوند. این سیستم عامل برای کاهش کاستی‌های ذخیره سازی، به طور خودکار اندازه فایل را فشرده می‌کند.

به‌روزرسانی‌های منظم ویژگی‌ها از سوی این شرکت، به این معنی است که این سیستم عامل نیز دائماً در حال بهبود است – در حال حاضر دو به‌روزرسانی بزرگ در سال دریافت می‌کند و به همین دلیل مایکروسافت نیازی به انتشار یک نسخه کاملاً جدید در پنج سال گذشته، احساس نکرده است.

آیا می دانستید سهم بازار ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 کمتر است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ی مربوطه را مطالعه کنید.

معرفی ویندوز 11 و تاریخچه آن

در حال حاضر، ویندوز 11 جدیدترین و آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز NT مایکروسافت است که در تاریخ 5 اکتبر 2021، منتشر شد. این سیستم‌عامل، یک ارتقاء رایگان از نسخه قبلی خود، یعنی ویندوز 10 (2015) است و برای هر دستگاه Windows 10 که با حداقل سیستم مورد نیاز با ویندوز 11 مطابقت دارد، در دسترس است.

معرفی ویندوز 11 برای برخی که متقاعد شده بودند ویندوز 10، واقعا آخرین نسخه است، تعجب آور بود. به هر حال، انتشار آن پلتفرم، فصل جدیدی در تاریخ ویندوز است.

ویندوز 11 در درجه اول، شروع به طراحی مجدد بصری نسخه قبلی خود کرد. این سیستم عامل دارای آیکون‌های تسکبار متمرکز، گوشه‌های گرد پنجره‌ها و منوهای زمینه به سبک جدید است. Windows 11 شامل یک فایل اکسپلورر اصلاح شده با رابط نوار فرمان جدید است. آخرین سیستم عامل دسکتاپ بزرگ M نیز تنظیمات و برنامه‌های مایکروسافت استور را بازطراحی کرده است.

بنابراین، بسیاری از تغییرات در ویندوز 11، تغییرات ظاهری هستند. با این حال، آخرین پلتفرم مایکروسافت دارای برخی ویژگی‌های جدید و قابل توجه است. دکمه تسکبار ویجت‌ها، ابزارهای دسکتاپ را به شکل محدودتری احیا کرده است. Snap Layouts نیز یک ویژگی مفید است که امکان انتخاب طرح‌بندی‌های مختلف پنجره را برای کاربران، فراهم می‌کند.

مطلب پیشنهادی: لایسنس ویندوز 10 اورجینال

12 دلیل برتری ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 چیست؟

اگرچه ویندوز 11، چیزی بیش از یک پوسته ویندوز 10 به نظر نمی‌رسد، اما این سیستم‌عامل دارای تعداد زیادی ویژگی جدید است. تغییرات نسبتاً کوچکی مانند منوی استارت و نوار وظیفه جدید و همچنین برخی از ویژگی‌های تعیین‌کننده مانند پشتیبانی از برنامه‌های اندروید در Windows 11 وجود دارد. برخی از تفاوت‌های اصلی بین این دو سیستم عامل، عبارتند از:

  1. بهبود طراحی و رابط کاربری
  2. یکپارچه‌سازی برنامه‌های اندروید
  3. پشتیبانی بهتر از دسکتاپ مجازی
  4. انتقال آسان‌تر از نمایشگر به لپ تاپ
  5. اضافه شدن مایکروسافت تیمز به تسکبار
  6. بهبود ویجت و ابزارک‌ها
  7. پشتیبانی بهتر از صفحه لمسی، صدا و قلم
  8. فناوری Xbox برای بهبود بازی
  9. بهبود عملکرد
  10. فایل اکسپلورر (File Explorer)
  11. همکاری و دورکاری
  12. تم‌ها (Themes)

که در ادامه به مقایسه ویندوز 10 و 11 ، شرح بهبودها و تغییراتی که در این ویژگی‌ها رخ داده است، خواهیم پرداخت.

1- بهبود طراحی و رابط کاربری

ویندوز 11، یک رابط کاربری جدید و شبیه به سیستم عامل مک است. این مدل، دارای طراحی تمیز با گوشه‌های گرد و سایه‌های پاستلی است. نماد منوی استارت نیز به همراه تسکبار به مرکز صفحه، منتقل می‌شود. اما در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را به سمت چپ – جایی که در ویندوز ۱۰ قرار دارد- منتقل کنید.

تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 1

طراحی و چیدمان رابط Windows 11، بسیار پیشرفته و جلوتر از نسخه قبلی است. این امکان شخصی‌سازی بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. ژست‌ها، آیکون‌ها و دکمه استارت جدید نیز وجود دارد.

2- یکپارچه‌سازی برنامه‌های اندروید

اکنون ویندوز 11 به کاربران این امکان را می‌دهد که اپلیکیشن‌های Android را روی رایانه‌های ویندوزی خود، اجرا کنند. برنامه‌های اندرویدی هم اکنون از طریق فروشگاه‌های Microsoft Store و Amazon Appstore برای ویندوز 11 در دسترس هستند (چند راه برای دسترسی به برنامه‌های اندروید در ویندوز 10 وجود داشت؛ از جمله، اگر گوشی سامسونگ گلکسی داشتید، اما این کار باعث می‌شود که آن را بومی کنید).

تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 2

این پیشرفت، چیزی است که کاربران ویندوز، سال‌هاست منتظر آن بودند و نشان‌دهنده حرکت دیگری به سمت ادغام و یکپارچه سازی دستگاه‌های موبایل و لپ‌تاپ است. این قابلیت، به کاربران اجازه می‌دهد تا همان برنامه‌هایی که هم اکنون در گوشی خود استفاده می‌کنند را روی کامپیوتر خود، اجرا کنند. این همان ویژگی است که کاربران اپل در دستگاه‌های مک خود برای ایجاد اکوسیستم اپل دارند.

3- پشتیبانی بهتر از دسکتاپ مجازی

پشتیبانی از دسکتاپ مجازی در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 3

ویندوز 11 به شما این امکان را می‌دهد تا دسکتاپ‌های مجازی را به روشی شبیه به مک، تنظیم کنید. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تا بین چندین دسکتاپ به طور همزمان برای فعالیت‌های شخصی، کاری، مدرسه یا بازی، جابجا شوید. در ویندوز 10، راه‌اندازی و استفاده از این ویژگی، سخت‌تر بود.

4- انتقال آسان‌تر از نمایشگر به لپ تاپ

این سیستم‌عامل جدید، شامل ویژگی‌هایی به نام Snap Groups و Snap Layout می‌شود که مجموعه‌ای از برنامه‌هایی است که به‌طور هم‌زمان استفاده می‌کنید که در تسک‌بار قرار می‌گیرند و می‌توان آنها را همزمان بالا یا پایین کرد تا کار با آن‌ها ساده‌تر شود.

انتقال آسان‌تر از مانیتور به لپ‌تاپ در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 3

همچنین این ویژگی‌ها به شما این امکان را می‌دهند که به راحتی و بدون از دست دادن محل قرارگیری پنجره‌های باز خود، آنها را از مانیتور جدا کنید.

5- اضافه شدن مایکروسافت تیمز به تسکبار

اضافه شدن مایکروسافت تیمز به تسکبار در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 3

Microsoft Teams یک فیس لیفت دریافت کرد و اکنون به صورت مستقیم در نوار وظیفه ویندوز 11، ادغام شده است و دسترسی به آن را آسان‌تر می‌کند (و بیشتر شبیه FaceTime اپل است). می‌توانید از Windows، Mac، Android یا iOS به Teams، دسترسی داشته باشید.

6- بهبود ویجت و ابزارک‌ها

قابلیت ویجت در ویندوز 11، جدید نیست؛ زیرا از ویندوز 7 آمده‌اند؛ اما ویندوز 11 یک تب widgets جدید با انواع مختلفی از اطلاعات در قالب کارت‌های تعاملی مانند اخبار، آب و هوا، نقشه‌ها، عکس‌ها و موسیقی را با خودش به همراه دارد.برای خرید ویندور 11 اورجینال کلیک کنید.

بهبود ویجت‌ها در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 3

اکنون می توانید مستقیماً از نوار وظیفه به ویجت‌ها دسترسی داشته باشید و آن‌ها را شخصی کنید تا هر چیزی که دوست دارید را ببینید.

7- پشتیبانی بهتر از صفحه لمسی، صدا و قلم

پشتیبانی بهتر از صفحه لمسی، صدا و قلم در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 4

از ویندوز 11 می‌توان از طریق لمس، صدا یا استایل نیز استفاده کرد. پشتیبانی از قابلیت لمس و قلم در تبلت‌های ویندوزی بهبود یافته است. همچنین حالت تبلت می‌تواند در رایانه‌های شخصی برای حالت لمسی و حالت قلم نیز استفاده شود.

هدف مایکروسافت برای تبلت‌ها، بهبود تجربه لمسی با فضای بیشتر بین آیکون‌ها در تسکبار و پشتیبانی از ژست‌های حرکتی است. همچنین Windows 11 هپتیک‌هایی را به قلم دیجیتال شما اضافه می‌کند تا بتوانید هنگام استفاده از آن برای یادداشت‌برداری یا نقاشی، لرزش‌ها و ارتعاشات را بشنوید و حس کنید. در نهایت، این سیستم عامل تایپ صوتی و دستورها را در سراسر سیستم، معرفی می‌کند.

8- فناوری Xbox برای بهبود بازی

ویندوز 11 دارای ویژگی‌های اختصاصی برای بازی است؛ مانند Direct Storage و Auto HDR که برای بهبود کیفیت گرافیک است. همچنین یک برنامه Xbox کاملاً جدیدی دارد که برای دسترسی کاربران به بهترین بازی‌های ساخته شده توسط مایکروسافت، طراحی شده است. Xbox همچنین به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی‌های خود را در سایر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند YouTube و Twitch، پخش کنند.

فناوری Xbox برای بهبود بازی در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 5

ویندوز 11 دارای ویژگی‌های خاصی است که در کنسول‌های ایکس باکس وجود دارد؛ مانند Auto HDR و DirectStorage تا تجربه بازی را در کامپیوتر شخصی ویندوز شما، بهبود بخشد. این موضوع در مقایسه ویندوز 10 و 11 ، نشان دهنده حرکت دیگری به سمت یکپارچه سازی رایانه‌های شخصی و کنسول‌های Xbox برای مایکروسافت است.

9- بهبود عملکرد

ویندوز 11، بهبودهای عملکردی عمده‌ای نسبت به ویندوز 10 دارد. این سیستم عامل، بهینه‌سازی خوبی برای برنامه‌های سیستم در پس زمینه، به ارمغان می‌آورد و عمر باتری عالی را در زمان عملکرد بالا، تضمین می‌کند.

10- فایل اکسپلورر (File Explorer)

File Explore در Windows 11 از نظر بصری، جذاب‌تر شده و به پایین منتقل شده است. عملکرد آن بهبود یافته است و نتایج سریع‌تری، ارائه می‌دهد. اگر استفاده از File Explore در Windows 10 را کمی گیج‌کننده می‌دانید، این ابزار را در Windows 11، بسیار کارآمدتر خواهید یافت.

فایل اکسپلورر (File Explorer) در تفاوت‌های اصلی و مقایسه ویندوز 10 و 11 - 6

نکته دیگر درباره فایل اکسپلورر این است که در ویندوز 11 دستخوش تغییرات اساسی شده است. کاربران، آن را بسیار کارآمدتر و بسیار سریع‌تر از ویندوز 10 می‌دانند. علاوه بر این، می توان به راحتی وارد و خارج برنامه‌ها شد.

11- همکاری و دورکاری

شما می‌توانید از ویندوز 11 یا ویندوز 10 برای دورکاری خود استفاده کنید، اما ویژگی‌های همکاری Windows 11 بسیار بهتر است. این برنامه از تاری پس‌زمینه، تنظیمات تماس چشمی برای جلسات، و کادربندی خودکار، پشتیبانی می‌کند – که هیچ کدام در ویندوز 10 وجود ندارد.

این ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی از طریق Microsoft Teams در دسترس هستند، اگرچه برخی از آنها ممکن است به سخت‌افزاری که در رایانه خود دارید، بستگی داشته باشد.

12- تم‌ها (Themes)

سیستم‌عامل ویندوز 11، تم‌های بیشتری ارائه می‌کند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید هر چند وقت یک بار، تم کامپیوتر خود را تغییر دهید، این سیستم عامل جدید، گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

این برنامه شما را با داشتن گزینه‌های متعدد خود مانند تم‌های پیش فرض جدید برای هر دو حالت روشن و تاریک به همراه چهار تم اضافی دیگر، ناامید نخواهد کرد. علاوه بر این، تم‌های کنتراست جدیدی برای اختلال بینایی مانند حساسیت به نور در نظر گرفته شده است.

علاوه بر این، یک موتور تم جدید وجود دارد که به کاربران اجازه می‌دهد تا به راحتی یک تم جدید ایجاد کنند و تسکبار مرکزی را تکمیل کند.

جدول مقایسه ویندوز 10 و 11

ما در اینجا برخی از تفاوت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز برای دو سیستم عامل ویندوز 10 و 11 را با هم مقایسه کرده‌ایم.

تعداد تفاوت‌هاWindows 11Windows 10
1.در 24 ژوئن 2021 منتشر شد.در 15 جولای 2015 منتشر شد.
2.مبتنی بر عملکرد macOS است.مبتنی بر عملکرد اندروید است.
3.اکنون می‌تواند برنامه‌های Android، iOS و Windows را نصب کند.فقط می‌تواند برنامه‌های ویندوز را از مایکروسافت استور، نصب کند.
4.فقط روی دستگاه‌هایی با TPM 2.0 اجرا می‌شود.فقط روی دستگاه‌هایی با TPM 1.2 یا بالاتر اجرا می‌شود.
5.فقط بر روی دستگاه‌هایی با حداقل 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی، اجرا می‌شود.فقط بر روی دستگاه‌هایی با حداقل 2 گیگابایت رم و 32 گیگابایت فضای ذخیره سازی اجرا می‌شود.
6.فقط روی دستگاه‌هایی با پردازنده‌های نسل هشتم سری Core i اینتل، AMD Zen+ یا بالاتر، اجرا می‌شود.فقط بر روی دستگاه‌هایی با پردازنده‌های نسل چهارم سری Core i اینتل یا بالاتر، اجرا می‌شود.
7.منوی استارت را در مرکز صفحه، تنظیم کرده است اما می‌توان آن را تغییر داد.منوی استارت را در سمت چپ صفحه، تنظیم کرده است.
8.مایکروسافت تیمز را در خود ادغام کرده است و هیچ برنامه جداگانه‌ای در آن وجود ندارد.Microsoft Teams بخشی جداگانه از ویندوز 10 است و باید جداگانه نیز نصب شود.
9.دارای زمان بازگشایی سریع‌تر و عملکرد کارآمدتر است.اولین بار ویندوز 10، این ویژگی‌ها را معرفی کرد؛ بنابراین به اندازه ویندوز 11 موثر نبودند.
10.مایکروسافت نسخه پشتیبانی ویندوز 11 را تا زمان عرضه نسخه بعدی، ادامه خواهد داد.مایکروسافت نسخه پشتیبانی Windows 10 را در سال 2025، پایان می‌دهد.
11.Smart App Control فقط در آخرین نسخه ویندوز 11 در دسترس است.در Windows 10 خبری از Smart App Control نیست.
12.می‌تواند گزینه‌های بیشتری از برنامه‌های موجود در فروشگاه Amazon Appstore را اجرا کند.گزینه‌های بیشتری از برنامه‌های موجود در فروشگاه Amazon Appstore را اجرا نمی‌کند.
13.کارت گرافیک مورد استفاده DirectX9 یا جدیدتر با درایور WDDM 1.0 است.کارت گرافیک مورد استفاده DirectX12 یا بالاتر با درایور WDDM 2.0 است.
14.دارای صفحه نمایش با وضوح بالا (720p)، 8 بیت در هر کانال رنگی است.دارای صفحه نمایش 800 در 600 است.

آزمایش Benchmark برای مقایسه ویندوز 10 و 11 و نتایج آن

لپ تاپ مورد نظر برای این آزمایش Dell Inspiron 14 7415 2-in-1 با سیستم عامل ویندوز 11 است. این دستگاه یک لپ‌تاپ معمولی است که یک کاربر معمولی، هر روز در خانه از آن استفاده می‌کند. این سیستم، مجهز به پردازنده Ryzen 7 5700U و 16 گیگابایت رم می‌باشد.

تصویر Benchmark Tests در مقایسه ویندوز11 و ویندوز10 - 2

توضیح‌دهنده تست بررسی لپ‌تاپ ما به شما می‌گوید که کدام تست‌های معیار را اجرا می‌کنیم و چگونه بر لپ‌تاپ فشار وارد می‌کنیم. در این تست، ما برنامه‌های PCMark 10، Geekbench، Cinebench و پلاگین Photoshop را اجرا می‌کنیم و یک امتیاز اختصاصی برای هر یک، ایجاد می‌کنیم.

PCMark 10 مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و برنامه‌ها (تماس ویدیویی، صفحه‌گسترده و موارد مشابه) را شبیه‌سازی می‌کند، در حالی که Geekbench آزمایش‌هایی با CPU انجام می‌دهند. Cinebench، رندر تصویر مبتنی بر CPU را در نرم‌افزار Maxon شبیه‌سازی می‌کند. پلاگین Adobe Photoshop CC را از طریق یک سری اقدامات معمولی فتوشاپ (تغییر اندازه تصاویر، اعمال فیلترها و غیره)، اجرا می کنیم.

در مقایسه ویندوز 10 و 11، هر چهار مورد از این تست‌ها اعداد عملکرد اختصاصی مخصوص آن تست را تولید می‌کنند که هرچه بالاتر باشد، بهتر است. این نمرات به تنهایی معنی ندارند؛ اما می‌توان آن‌ها را مستقیماً با یکدیگر در همان نتایج آزمایشی، مقایسه کرد تا تفاوت عملکرد را نشان دهد.

در همین حال، آخرین آزمایش ما، Handbrake 1.4 است. آزمایش از یک ابزار واقعی، استفاده می‌کند و در آن، یک فایل ویدئویی 4K خاص با مدت زمانی که طول می‌کشد را رمزگذاری می‌کنیم (زمان‌های رندر، امتیاز هستند و زمان‌های پایین‌تر، بهتر است).

ما نمونه لپ‌تاپ مشخص شده را از طریق روش آزمایشی خود در ویندوز 10 با جدیدترین بروزرسانی‌ها اجرا کردیم، سپس از ابزار Windows Update برای ارتقا به ویندوز 11 استفاده کردیم. پس از انجام این کار، سیستم عامل Windows 11 به طور کامل به آخرین نسخه به‌روز‌رسانی شد.

مجموعه نمودارهای زیر، نتایج آزمایش این لپ‌تاپ را در ویندوز 10 و ویندوز 11 نشان می‌دهد.

نمودار نتایج مقایسه ویندوز11 و ویندوز10 - 3

در اینجا یک نکته مهم وجود دارد و به زبان ساده، این است که ما تفاوت عملکرد زیادی بین این دو سیستم عامل، مشاهده نکردیم. این تست‌ها یا این لپ‌تاپ هیچ تفاوت ظریف یا پیچیدگی زیادی ندارند (به عنوان مثال، هیچ حالت ویژه مبتنی بر نرم‌افزار با عملکرد بالا، مانند برخی از لپ‌تاپ‌های بازی یا ایستگاه‌های کاری تلفن همراه) وجود ندارد. تست‌های معیار، ساده هستند و امسال روی ۱۰۰ لپ‌تاپ در آزمایشگاه‌های ما اجرا شده‌اند؛ بنابراین ما آن‌ها را به خوبی می‌شناسیم. بنابراین می‌توانید اعداد را به صورت اسمی، در نظر بگیرید.

در تصویر زیر، خلاصه ای از تفاوت‌ها به صورت درصد، ارائه شده است.

نمودار خلاصه تفاوت و مقایسه ویندوز11 و ویندوز10 - 4

تفاوت میان ویندوز 11 و ویندوز 10 ممکن است کوچک و ناچیز باشد، در واقع عمدتاً در محدوده‌ای که ما در نظر می‌گیریم یک مقدار خطا وجود دارد. در واقع، هر چیزی کمتر از 2% را معمولاً به عنوان واریانس اجرا به اجرا در نظر می‌گیریم.

به هر حال بیایید نگاهی دقیق‌تر به نتایج داشته باشیم. نتایج تست و مقایسه ویندوز 10 و 11، بسیار نزدیک به هم هستند. نمرات Windows 11 در PCMark 10، Geekbench و Photoshop از Windows 10 بالاتر هستند. برخی از این‌ها معمولاً از یک اجرا به اجرای بعدی رخ می‌دهد؛ بنابراین احتمالاً در اینجا تفاوت سیستم عامل وجود دارد. ما این را یک برد جزئی برای عملکرد بهتر ویندوز 11 در مقابل ویندوز 10، در نظر می‌گیریم.

استثنائاً برنامه Cinebench، امتیاز بالاتری را برای Windows 10 ثبت کرده است. در پایان هیچ یک از شکاف‌های امتیازی در Cinebench، PCMark 10، و Photoshop در استفاده روزانه از سیستم‌عامل، قابل توجه نخواهد بود، اما در نهایت نتایج آزمایش به نفع ویندوز 11 است.

این آزمایش و نتایج آن مبتنی بر پردازنده Ryzen بود. در مورد پردازنده‌های اینتل باید گفت که یک عامل اصلی وجود دارد که هنوز نمی‌توانیم آن را در لپ‌تاپ‌ها، تأیید کنیم. جدیدترین نسل تراشه اینتل، Alder Lake، بازدهی بهتری را ارائه می‌دهد.

مهم‌ترین ویژگی نسل دوازدهم پردازنده‌های اینتل یک ابزار سیستمی به نام Thread Director است که یک برنامه زمان‌بندی خاص ویندوز 11 که توسط یک میکروکنترلر جدید روی CPU کنترل می‌شود که به هدایت ترافیک و قدرت پردازنده به طور مؤثرتر در حین انجام وظایف، کمک می‌کند. مایکروسافت هیچ برنامه‌ای برای معرفی Thread Director به ویندوز 10 ندارد.

در بررسی پردازنده قدرتمند و پرچمدار اینتل Core i9-12900K Alder Lake، ما تحت تأثیر تفاوت این تراشه، نسبت به نسل‌های گذشته قرار گرفتیم.

ما مشتاقانه منتظریم که بتوانیم Thread Director را در عمل ببینیم و آن را در معرض آزمایش، قرار دهیم. این پردازنده هنوز در لپ‌تاپ‌های مبتنی بر Alder Lake عرضه نشده‌اند. اگرچه اینتل تأیید کرده است که این پردازنده‌ها به‌زودی به بازار می‌آیند. البته، احتمالاً CPU‌های Alder Lake فقط روی لپ‌تاپ‌هایی با ویندوز 11 از پیش نصب شده، عرضه می‌شوند؛ نه با ویندوز 10، بنابراین ممکن است موضوع بحث برانگیز باشد.

آیا باید ویندوز 10 را به ویندوز 11 ارتقا دهید؟

بر اساس این نتایج، دلیلی وجود ندارد که ارتقاء به ویندوز 11 را صرفاً بر اساس عملکرد متوقف کنیم. ملاحظات زیادی در مورد آپگرید به ویندوز 11 وجود دارد: به عنوان مثال، نظر شما در مورد تغییرات UI که ویندوز 11 به ارمغان می آورد چیست؟

تصویر ارتقا و مقایسه ویندوز11 و ویندوز10 - 5

ممکن است تغییرات بیشتری در سطوح عملکرد بالا وجود داشته باشد، جایی که هر بازده ویندوز 11 شانس بیشتری برای انعطاف پذیری خود نشان می‌دهد. با این حال، رسانه‌های تخصصی و ماشین‌های بهره‌وری مانند آن، به سخت‌افزار سطح بالایی نیاز خواهند داشت و بیشتر به این بستگی دارد که از کدام پردازنده و قطعات استفاده می‌کنید.

با این حال، کاربران ممکن است وابسته به نسخه خاصی از ویندوز باشند که مجاز به استفاده از آن توسط بخش‌های فناوری اطلاعات خود یا به دلیل سازگاری با نسخه نرم‌افزاری هستند.

توصیه ما برای کسانی که به سیستم‌عامل جدید گرایش پیدا کرده‌اند این است، برای کار کردن با ویندوز 11 در مقایسه با ویندوز 10، شما به کسب هیچ تجربه‌ای ندارید و در نهایت به تغییرات سیستم‌عامل و امکاناتی که Windows 11 با خود آورده است، دسترسی خواهید داشت.

سؤالات متداول

برای اطمینان از اورجینال بودن لایسنس و مناسب‌ترین قیمت‌ها، لایسنس ویندوز 11 را از باما سافت خریداری نمایید.

ممنون که تا انتهای مقاله مقایسه ویندوز 10 و 11 ، همراه ما بودید. لطفاً سؤالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه‌ها، با ما در میان بگذارید.